Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 5-6 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 6-7 adet arpacık soğan
Köftesi için;
  • 600 gr kıyma(orta yağlı)
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 4 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz biber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
Sosu için;
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Köfteli Rulo Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köftemizi yapıp şekillendirip buzdolabında en az bir saat kadar dinlendiriyoruz.
  2. Köfte için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  3. Şekillendirip buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Patlıcanları alacalı soyup ince ve şerit şeklinde dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için bekletiyoruz.
  5. Bu esnada kabakları da yine aynı şekilde uzun ve ince dilimliyoruz.
  6. Bir tencereye sıvı yağ koyup kabakları ve suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları yumuşayana kadar arkalı önlü kızartıyoruz.
  7. Kızaran sebzeleri havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  8. Sırasıyla patlıcanları ve kabakları teker teker köfteyle birlikte sarıp rulo şekli veriyoruz.
  9. Pişireceğimiz tepsiye ya da fırın kabına diklemesine olacak şekilde diziyoruz.
  10. Aralarına domates ve biber yerleştiriyoruz.
  11. 1 adet patatesi de ince ince doğrayıp yerleştiriyoruz. (İstediğiniz şekilde yerleştirebilirsiniz. Görselliği tamamen size kalmış. )
  12. Tam orta kısmına da arpacık soğanları yerleştiriyoruz.
  13. Bir kapta salça, tuz ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine döküyoruz.
  14. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
  15. Yaklaşık yarım saat sonra üzerindeki folyoyu alıp fazla suyunu çekmesi ve üzerlerinin biraz kızarması için tekrar fırına veriyoruz.
  16. Fazla suyunu çekip biraz kızarınca fırından alabilirsiniz.
  17. Yemeğin yanında pirinç pilavı ve ayran harika oluyor tavsiye ederim.
Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?