14 Ekim 2019 Pazartesi

Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin ;
  • 1 paket petibör bisküvi
Kreması İçin ;
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu margarin
  • Elinizde varsa bitter çikolata
  • Krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin genişçe bir tepsinin tabanına dizin.
  2. Tencereye margarin ve çikolata hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirin.
  3. Ocaktan aldığınız kremaya margarin ve çikolataları ekleyip iyice karıştırın.
  4. Biraz soğuduktan sonra dikkatli bir şekilde bisküvilerin üstüne eşit şekilde yayın ve soğuması için dolaba kaldırın.
  5. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutan kremanın üstüne yayıp 3 – 4 saat bekletelim.
  6. Dinlenen sultan sarmalarınızı sarıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder