Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı kuru reyhan ( Yaprak kısmı )
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım silme yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım demet dereotu
- 2 orta boy yumuşak domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10-15 adet yıkanmış yumuşak, ince kabuklu ve küçük ya da orta boy dolmalık biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Kayatuzu
Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- İlk önce içi için; pirinci ayıklayıp iyice yıkayınız. bir kaba alınız.
- Üzerine salça, baharatlar, soyulmuş ve ince doğranmış domatesi, ince doğranmış sarımsağı, soğanı, dereotunu ve maydanozu ekleyiniz. yazan malzemeleri eksiksiz ekleyip, iyice karıştırınız, kıymalı görünümlü iç harcınız hazır,
- Biberleri baş kısmından kesip içini temizleyiniz, baş kısımlarını atmayınız şapka yapacağız. İçini çok bastırmayacak şekilde serbest doldurunuz.
- Pirinçlerin pişmesi için buna dikkat ediniz. Uygun bir tencereye bas kısımları üste bakacak şekilde dizilir.
- Biberlerin yarısına kadar su doldurulur ve üzerine zeytinyağı gezdirilir.
- Tencerenin kapağı kapalı şekilde 30-35 dk kaynamaya gelince kısık ateşte pişiriniz. afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder