29 Ekim 2019 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan ( Yaprak kısmı )
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım demet dereotu
  • 2 orta boy yumuşak domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10-15 adet yıkanmış yumuşak, ince kabuklu ve küçük ya da orta boy dolmalık biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kayatuzu

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce içi için; pirinci ayıklayıp iyice yıkayınız. bir kaba alınız.
  2. Üzerine salça, baharatlar, soyulmuş ve ince doğranmış domatesi, ince doğranmış sarımsağı, soğanı, dereotunu ve maydanozu ekleyiniz. yazan malzemeleri eksiksiz ekleyip, iyice karıştırınız, kıymalı görünümlü iç harcınız hazır,
  3. Biberleri baş kısmından kesip içini temizleyiniz, baş kısımlarını atmayınız şapka yapacağız. İçini çok bastırmayacak şekilde serbest doldurunuz.
  4. Pirinçlerin pişmesi için buna dikkat ediniz. Uygun bir tencereye bas kısımları üste bakacak şekilde dizilir.
  5. Biberlerin yarısına kadar su doldurulur ve üzerine zeytinyağı gezdirilir.
  6. Tencerenin kapağı kapalı şekilde 30-35 dk kaynamaya gelince kısık ateşte pişiriniz. afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder