Zeytinyağlı Kereviz (Sevmeyende Sever) Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz (Sevmeyende Sever) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kereviz ve yaprakları
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 2 kesme şeker
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- Tuz
Zeytinyağlı Kereviz (Sevmeyende Sever) Tarifi Yapılışı
- Kereviz soyulup yıkanıp yarım limonla ovulacak.
- Patates soyulacak , havuç soyulacak , yayvan bir tencereye soğan soyulup ay gibi kesilecek.
- Sebzeler ortadan ikiye kesilip fazla ince olmadan ay şeklinde kesilecek.
- Havuç julyen kesilecek , soğan zeytinyağı ile sotelenecek , sarımsaklar ilave edilecek , üzerine havuç, kereviz ve patates ilave edilecek.
- Kereviz yaprakları yıkanıp sebze üzerine ilave edilecek , yarım limon suyu ve bir bardak su üstüne dökülecek.
- Şeker ve tuz konulup orta hararetli ateşte bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp ağır olarak pişirilecek.
- Çatalla kontrol edilip ocağın altı kapatılacak.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder