Zeytinyağlı Kereviz (Sevmeyende Sever) Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz (Sevmeyende Sever) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1  orta boy kereviz ve yaprakları
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 2 kesme şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Zeytinyağlı Kereviz (Sevmeyende Sever) Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz soyulup yıkanıp yarım limonla ovulacak.
  2. Patates soyulacak , havuç soyulacak , yayvan bir tencereye soğan soyulup ay gibi kesilecek.
  3. Sebzeler ortadan ikiye kesilip fazla ince olmadan ay şeklinde kesilecek.
  4. Havuç julyen kesilecek , soğan zeytinyağı ile sotelenecek , sarımsaklar ilave edilecek , üzerine havuç, kereviz ve patates ilave edilecek.
  5. Kereviz yaprakları yıkanıp sebze üzerine ilave edilecek , yarım limon suyu ve bir bardak su üstüne dökülecek.
  6. Şeker ve tuz konulup orta hararetli ateşte bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kısılıp ağır olarak pişirilecek.
  7. Çatalla kontrol edilip ocağın altı kapatılacak.
    Afiyet olsun

Yorumlar