Beze (Mereng) Tarifi

Beze (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 4 çay bardağı pudra şekeri
  • Bir fiske tuz

Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta aklarını cam bir karıştırma kabına alın.
  2. Bir tutam kadar tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını mikserle düşük devirde çırpmaya başlayın.
  3. Pudra şekerini azar azar ekleyip beze karışımını mikserle yüksek devirde 20-25 kadar çırpın. Sabırla:)
  4. Köpük halini alan beze karışımını krema poşetine alın. Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye istediğiniz şekilde aralıklı olarak sıkın.
    Önceden ısıtılmış 100 derece fırında, 90 dakika kadar pişirin.
  5. Düşük ısıda sertleşene kadar pişirdiğiniz bezeleri, ılınana kadar fırında bekletin. Oda ısısında soğutun. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...