Çıtır Pratik Simit Tarifi İçin Malzemeler
- Milföy hamuru
- Susam
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
İçi için
- İsteğe bağlı sucuk, zeytin veya peynir
Çıtır Pratik Simit Tarifi Yapılışı
Çıtır ve lezzetli bir o kadar da pratik haftasonu kahvaltılarınızı süsleyecek bir simit tarifi
- Öncelikle milföylerimize çatalla delikler açalım. Uzunlamasına ikiye bölelim.
- Arasına isterseniz zeytin isterseniz peynir veya sucuk koyalım ben zeytin ve sucuk kullandım.
- Daha sonra kapatıp iki ucunu çamaşır sıkar gibi ters yönlere çevirelim. Resimde detaylı gösterdim bakarak daha iyi anlarsınız .
- Daha sonra iki ucu birleştirip halka oluşturalım.
- 1 yemek kaşığı pekmezi ve suyu karıştırıp güzelce çırpalım.
- Simitleri önce pekmeze sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında kontrollü şekilde pişmeye bırakalım. Güzelce kızaran simitleri servis edebiliriz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder