17 Kasım 2019 Pazar

Bezelyeli Dereotlu Pirinç Pilavım (Müthiş Lezzet) Tarifi

Bezelyeli Dereotlu Pirinç Pilavım (Müthiş Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı su
  • 1, 5 su bardağı tavuk suyu (yoksa bulyon)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • Karabiber

Bezelyeli Dereotlu Pirinç Pilavım (Müthiş Lezzet) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar, bu pilavı mutlaka deneyin, pişman olmazsınız.
  1. Bezelye ve dereotunun uyumuna bayılacaksınız.
  2. Buyrun tarifime; pirinçleri tuzlu ılık suda bekletelim.
  3. Tencereye yağları koyup pirinçi iyice yıkayıp tencereye dökelim.
  4. Bulyon kullanmıyorsak 2 tatlı kaşığı silme tuz ekleyip cam gibi bembeyaz oluncaya kadar kavuralım.
  5. Suyu ve tavuk suyunu ekleyip karıştıralım.
  6. Kapağını kapayıp kaynayınca ocağı tamamen kısıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  7. Kapağını açıp bezelye ve ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştıralım.
  8. Üzerini kağıt havlu ile kapayıp 15-20 dakika demlendirelim. Servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder