24 Kasım 2019 Pazar

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze ve elle ufalanmış kadayıf
  • Dr. Ortker sade muhallebi
  • Dr. Ortker kremşanti
  • 250 Gr teremyağ
  • 30 adet kırılmış ve ezilmiş ceviz
  • 3, 5 su bardağı süt

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı

  1. Kadayıf bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi sabah rahatça ufalanır.
  2. Ardından granit bir tencerede teremyağ eritilir ve kadayıf iyice kavrulur. Bu işlem bitince soğumaya bırakılır.
  3. Hazır muhallebinin içine hazır toz kremşanti katılır ve 3, 5 su bardağı süt ile pişirilir. Topaklanmaması önemlidir.
  4. Borcam tepsinin altına kadayıfın yarısı yayılır ve üzerine bolca ceviz gezdirilir.
  5. Sonra tüm muhallebi üzerine dökülür.
  6. En üste kalan kadayıf dökülerek bol cevizle süslenir.
  7. En az 3-4 saat buzdolabında bekletildikten sonra dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder