Ana içeriğe atla
Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi 
 
Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg taze ve elle ufalanmış kadayıf
 
- Dr. Ortker sade muhallebi
 
- Dr. Ortker kremşanti
 
- 250 Gr teremyağ
 
- 30 adet kırılmış ve ezilmiş ceviz
 
- 3, 5 su bardağı süt
 
Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
- Kadayıf bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi sabah rahatça ufalanır.
 
- Ardından granit bir tencerede teremyağ eritilir ve kadayıf iyice kavrulur. Bu işlem bitince soğumaya bırakılır.
 
- Hazır muhallebinin içine hazır toz kremşanti katılır ve 3, 5 su bardağı süt ile pişirilir. Topaklanmaması önemlidir.
 
- Borcam tepsinin altına kadayıfın yarısı yayılır ve üzerine bolca ceviz gezdirilir.
 
- Sonra tüm muhallebi üzerine dökülür.
 
- En üste kalan kadayıf dökülerek bol cevizle süslenir.
 
- En az 3-4 saat buzdolabında bekletildikten sonra dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyetle.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder