Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi
Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg taze ve elle ufalanmış kadayıf
- Dr. Ortker sade muhallebi
- Dr. Ortker kremşanti
- 250 Gr teremyağ
- 30 adet kırılmış ve ezilmiş ceviz
- 3, 5 su bardağı süt
Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
- Kadayıf bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi sabah rahatça ufalanır.
- Ardından granit bir tencerede teremyağ eritilir ve kadayıf iyice kavrulur. Bu işlem bitince soğumaya bırakılır.
- Hazır muhallebinin içine hazır toz kremşanti katılır ve 3, 5 su bardağı süt ile pişirilir. Topaklanmaması önemlidir.
- Borcam tepsinin altına kadayıfın yarısı yayılır ve üzerine bolca ceviz gezdirilir.
- Sonra tüm muhallebi üzerine dökülür.
- En üste kalan kadayıf dökülerek bol cevizle süslenir.
- En az 3-4 saat buzdolabında bekletildikten sonra dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder