Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi

Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 1 su bardağına yakın haşhaş ezmesi
  • 1. 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Ilıttığımız sütü ve suyu derin bir kabın içerisine alalım.
  2. Maya ve şekeri ekleyip mayayı eritelim.
  3. Daha sonra 10 dakika kadar ağzını bir kapakla kapatalım.
  4. Süre sonunda kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  5. Yarım saat sıcak ortamda mayalandıralım. Bu esnada tereyağını eritelim ve sıvı yağ ile karıştıralım.
  6. Haşhaş ezmesini biraz sıvı yağ ile hafif akışkan kıvam alana kadar karıştırıp açalım.
  7. Mayalanan hamuru eşit iki parçaya ayıralım ve ayırdığımız parçaları 5 ‘er 5’er bezelere ayıralım.
  8. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 2 yemek kaşığı yağ ile her yerine yayalım. Bu şekilde 5 kat olacak.
  9. Yağlanan bezeleri bir süre (yarım saat) dinlendirip elimizle olabildiğince açalım.
  10. Hamurunuzu açarken yirtmamaya özen gösterelim.
  11. Açılan hamura yeterince haşhaş ezmesini sürelim ve üçgen dilimler halinde kesip rulo yapalım.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otunu serpelim ve margarin ile yağladığımız fırın tepsisine dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar