Karanfilli Çatlak Kurabiye Tarifi

Karanfilli Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 15 adet karanfil
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Karanfilli Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

Hanımlar, bu kurabiyeyi çok seveceksiniz. Karanfil muhteşem bir aroma veriyor. Tarife geçelim;
  1. Ben margarin kullandım. Yoğurma kabımıza yumuşamış margarini ve pudra şekerini alıp iyice yoğuralım.
  2. Dövülüp toz haline getirilen karanfili, sıvı yağı, nişastayı, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak, yavaş-yavaş un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuralım.
  3. Dolaba kaldırıp 15 dakika dinlendirdikten sonra istediğimiz şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşmeden, beyaz kalacak şekilde pişirelim. (ben 17 dakika pişirdim).
  5. Soğumadan tepsiden almayın dağılabilir. Servise hazır, afiyet olsun.

Yorumlar