11 Kasım 2019 Pazartesi

Karışık Pide Tarifi

Karışık Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Az tuz
  • 3 bardak un
  • Alabildiğince su
İç malzemesi ;
  • 7 adet mantar
  • 250 gr kaşar peyniri
  • Aç bitir sucuk
  • 1 teker kavurma

Karışık Pide Tarifi Yapılışı

  1. Sütü bir cezveye alıp ısıtıp altını kapatıyoruz mayayı içine atıp açıyoruz.
  2. Yoğurma kabı alıyoruz unu tuzu maya karışımını ekleyip yoğuruyoruz arada da su katıyoruz el bırakan bir hamur elde edene kadar hamurumuz kıvama gelince dinlendirmeye alıyoruz. 1 saat kadar.
  3. O sırada iç malzemesini doğrayıp rendeliyoruz.
  4. Mayalanan hamurdan 8 adet beze elde ediyoruz pide şeklinde açıp iç malzemesini koyuyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri biraz kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Tepsiyi çıkartıp kaşarı ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar fırına veriyoruz.
  7. Eridikten sonra hemen çıkartıyoruz eğer fırında fazla kalırsa sertleşebilir fırında fazla bekletmeyiniz 😊
    Fırından sıcak çıkan pideleri sıcak servis yapınız. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder