Karışık Pide Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı süt
- Az tuz
- 3 bardak un
- Alabildiğince su
İç malzemesi ;
- 7 adet mantar
- 250 gr kaşar peyniri
- Aç bitir sucuk
- 1 teker kavurma
Karışık Pide Tarifi Yapılışı
- Sütü bir cezveye alıp ısıtıp altını kapatıyoruz mayayı içine atıp açıyoruz.
- Yoğurma kabı alıyoruz unu tuzu maya karışımını ekleyip yoğuruyoruz arada da su katıyoruz el bırakan bir hamur elde edene kadar hamurumuz kıvama gelince dinlendirmeye alıyoruz. 1 saat kadar.
- O sırada iç malzemesini doğrayıp rendeliyoruz.
- Mayalanan hamurdan 8 adet beze elde ediyoruz pide şeklinde açıp iç malzemesini koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri biraz kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tepsiyi çıkartıp kaşarı ekleyip tekrar kaşarlar eriyene kadar fırına veriyoruz.
- Eridikten sonra hemen çıkartıyoruz eğer fırında fazla kalırsa sertleşebilir fırında fazla bekletmeyiniz
Fırından sıcak çıkan pideleri sıcak servis yapınız. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder