Kremalı Tavuk ( Mantarlı ) Değişik Yemek Tarifi Arayanlara İçin Malzemeler
- 2 parça göğüs eti ( çok büyükse 1 adet)
 - 1 paket mantar (250 gr)
 - 1 adet kuru soğan
 - 3 diş sarımsak
 - 1 çay bardağı sıcak su ( veya tavuk suyu)
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 paket krema
 - Tuz karabiber
 
Tavukları marine etmek için;
- 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
 - Tuz karabiber
 - Kırmızı toz biber
 - Sarımsak tozu
 
Üzerine;
- Maydanoz
 
Kremalı Tavuk ( Mantarlı ) Değişik Yemek Tarifi Arayanlara Yapılışı
- İlk önce tavukları marine ederek işe başlıyoruz.
 - Tavuk eti güzelce yıkanıp kurulanır.
 - 1 parmak kalınlığında yüzeyinden kesilir marine sosu eklenir karıştırılır dolapta dinlenmeye bırakılır.
 - Isıtılmış tavada tavuk etleri güzelce mühürlenir 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı eklenerek önlü arkalı kızartılır.
 - Tavuk etlerinin hepsi tavaya sığmazsa tekrar tereyağı sürülür aynı şekilde önlü arkalı kızartılır.
 - Kızaran tavuk etlerinin üzerine kapak kapatıp soğuması engellenmeli
 - Başka bir tavada tereyağı sıvı yağı eritilir yemeklik doğranmış soğan ilave edilir soğanlar yumuşadığında yıkanıp kurulanan mantarlar tüm olarak ilave edilir eğer büyük boy mantar kullanacaksanız doğrayarak ilave edin 
 - Tavanın kapağını kapatıp mantarları pişmeye bırakın. Küçülüp suyunu çektiğinde üzerine rendelenmiş sarımsak ve sıcak su ilave edip tekrar tavanın kapağı kapalı pişmeye bırakın.
 - Suyunu çektiği zaman kremayı ilave edip karıştırın tuz ve karabiber ekleyin.
 - Krema fokurdamaya başladığında kızaran tavuk etlerini ekleyip bir 5 dk birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
 - Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
 
Servise hazır
Afiyet şifa olsun


Afiyet şifa olsun
Yorumlar
Yorum Gönder