Kremalı Tavuk ( Mantarlı ) Değişik Yemek Tarifi

Kremalı Tavuk ( Mantarlı ) Değişik Yemek Tarifi Arayanlara İçin Malzemeler

  • 2 parça göğüs eti ( çok büyükse 1 adet)
  • 1 paket mantar (250 gr)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıcak su ( veya tavuk suyu)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema
  • Tuz karabiber
Tavukları marine etmek için;
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sarımsak tozu
Üzerine;
  • Maydanoz

Kremalı Tavuk ( Mantarlı ) Değişik Yemek Tarifi Arayanlara Yapılışı

  1. İlk önce tavukları marine ederek işe başlıyoruz.
  2. Tavuk eti güzelce yıkanıp kurulanır.
  3. 1 parmak kalınlığında yüzeyinden kesilir marine sosu eklenir karıştırılır dolapta dinlenmeye bırakılır.
  4. Isıtılmış tavada tavuk etleri güzelce mühürlenir 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı eklenerek önlü arkalı kızartılır.
  5. Tavuk etlerinin hepsi tavaya sığmazsa tekrar tereyağı sürülür aynı şekilde önlü arkalı kızartılır.
  6. Kızaran tavuk etlerinin üzerine kapak kapatıp soğuması engellenmeli🤩😉
  7. Başka bir tavada tereyağı sıvı yağı eritilir yemeklik doğranmış soğan ilave edilir soğanlar yumuşadığında yıkanıp kurulanan mantarlar tüm olarak ilave edilir eğer büyük boy mantar kullanacaksanız doğrayarak ilave edin 🍄🍄🍄
  8. Tavanın kapağını kapatıp mantarları pişmeye bırakın. Küçülüp suyunu çektiğinde üzerine rendelenmiş sarımsak ve sıcak su ilave edip tekrar tavanın kapağı kapalı pişmeye bırakın.
  9. Suyunu çektiği zaman kremayı ilave edip karıştırın tuz ve karabiber ekleyin.
  10. Krema fokurdamaya başladığında kızaran tavuk etlerini ekleyip bir 5 dk birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
  11. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Servise hazır
Afiyet şifa olsun 🍄👌😉

Yorumlar