Mantı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket mantı makarna ( hemen her markanın vardır)
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yumurta
- pul biber, karabiber, tuz
- yoğurt
Sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı, nane ve pul biber
Mantı Makarna Tarifi Yapılışı
- Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak,yumurta, kıyma ve baharatlar ile birlikte iç harcını yoğuralım.
- Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi makarnaların içlerini kıyma harcı ile dolduralım.
- Tıpkı makarna pişirir gibi mantılarımızı kaynar suda haşlayalım.
- Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirelim.
- İsteğe göre tereyağında nane ve pulbiber ile sos yapıp yoğurdun üzerine dökerek servis yapalım.
- Bu ölçüye göre 5-6 kişi için rahatlıkla yeterli olur. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder