Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 yumurta
 - 1 buçuk çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 2 çay bardağı un
 - 1 çay bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 paket krem santi
 
Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
 - Ardından diğer malzemeleri ekleyip homojen kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz.Ben kakaolu yaptım siz sadede yapabilirsiniz. :)
 - Yağladığımız kalıbımızı yağlayıp yavaşça hamuru döküyoruz.
 - 180° fırında 15-20 dk pişiriyoruz. (kontrollü; çünkü her fırının ısısı değişebilir )
 - Kek pişerken muhallebiyi yapabiliriz.
 - Krem şanti hariç tüm malzemeyi orta ateşte pişiriyoruz.
 - Soğuduktan sonra krem santisini koyup çırpıyoruz.
 - Kek ılık veya soğuk olabilir.
 - Hazır olan krem santiyi kekin orta yerine yavaşça döküyoruz. Dinlendiriyoruz.
 - 4-5 saat sonra Servis ediyoruz :)
 
Yorumlar
Yorum Gönder