Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krem santi
Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri ekleyip homojen kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz.Ben kakaolu yaptım siz sadede yapabilirsiniz. :)
- Yağladığımız kalıbımızı yağlayıp yavaşça hamuru döküyoruz.
- 180° fırında 15-20 dk pişiriyoruz. (kontrollü; çünkü her fırının ısısı değişebilir )
- Kek pişerken muhallebiyi yapabiliriz.
- Krem şanti hariç tüm malzemeyi orta ateşte pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra krem santisini koyup çırpıyoruz.
- Kek ılık veya soğuk olabilir.
- Hazır olan krem santiyi kekin orta yerine yavaşça döküyoruz. Dinlendiriyoruz.
- 4-5 saat sonra Servis ediyoruz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder