4 Kasım 2019 Pazartesi

Muhallebili Tart Tarifi

Muhallebili Tart Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket krem santi

Muhallebili Tart Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle keki için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Ardından diğer malzemeleri ekleyip homojen kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz.Ben kakaolu yaptım siz sadede yapabilirsiniz. :)
  3. Yağladığımız kalıbımızı yağlayıp yavaşça hamuru döküyoruz.
  4. 180° fırında 15-20 dk pişiriyoruz. (kontrollü; çünkü her fırının ısısı değişebilir )
  5. Kek pişerken muhallebiyi yapabiliriz.
  6. Krem şanti hariç tüm malzemeyi orta ateşte pişiriyoruz.
  7. Soğuduktan sonra krem santisini koyup çırpıyoruz.
  8. Kek ılık veya soğuk olabilir.
  9. Hazır olan krem santiyi kekin orta yerine yavaşça döküyoruz. Dinlendiriyoruz.
  10. 4-5 saat sonra Servis ediyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder