Soslu Brüksel Lahanası (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr. brüksel lahanası
 - 2 yemek kaşığı doğranmış kurutulmuş domates
 - 1 kutu (200 gr. ) sıvı krema
 - Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan, yoksa kaşar
 - Tuz
 - Karabiber
 
Soslu Brüksel Lahanası (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Lahanaların baş kısmını keserek dış yapraklarını alalım, ortadan keselim.
 - Sudan geçirelim, süzelim.
 - Yapışmayan tavaya alalım, yüksek ateşte soteleyelim (ortadan kestiğimiz için çabucak içi pişecektir, böylece enerjidende tassaruf etmiş oluruz).
 - Lahanalar yumuşayınca – peynir hariç – diğer tüm malzemeleri ilave edelim, orta ateşte ara ara karıştırarak, kapaksız, kremayı 90% çekene kadar pişirelim.
 - Son olarak peyniri ilave edip erimesini sağlayalım.
 
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder