Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 4 yumurta
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı un
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi Yapılışı
Merhaba! Kalabalık misafirlere 1 kg kıyma ile yapabileceğiniz hem ekonomik hem bereketli oldukça da doyurucu bir tarif.
- Kıymanın yarısını soğanla birlikte kavuruyoruz.
- Pirinci 2 buçuk su bardağı suyla haşlıyoruz.
- Pişirdiğimiz malzemeler ılıyınca derin bir kapta çiğ kıymayı, kavrulmuş kıyma ve soğanı, haşlanmış pirinci karıştırıyoruz.
- Üzerine 2 yumurta kırıp tuzunu, biberini ayarlayıp karıştırıyoruz.
- Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil veriyoruz.
- Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp (kalan 2 yumurtayı çırpıp burada kullanıyoruz) derin yağda kızartıyoruz. Bu ölçülerle 36 adet köfte çıktı. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder