Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma
 - 1 buçuk su bardağı pirinç
 - 4 yumurta
 - 1 orta boy soğan
 - 1 çay bardağı un
 - Kızartmak için sıvı yağ
 - Tuz
 - Karabiber
 
Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi Yapılışı
Merhaba! Kalabalık misafirlere 1 kg kıyma ile yapabileceğiniz hem ekonomik hem bereketli oldukça da doyurucu bir tarif.
- Kıymanın yarısını soğanla birlikte kavuruyoruz.
 - Pirinci 2 buçuk su bardağı suyla haşlıyoruz.
 - Pişirdiğimiz malzemeler ılıyınca derin bir kapta çiğ kıymayı, kavrulmuş kıyma ve soğanı, haşlanmış pirinci karıştırıyoruz.
 - Üzerine 2 yumurta kırıp tuzunu, biberini ayarlayıp karıştırıyoruz.
 - Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil veriyoruz.
 - Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp (kalan 2 yumurtayı çırpıp burada kullanıyoruz) derin yağda kızartıyoruz. Bu ölçülerle 36 adet köfte çıktı. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder