27 Kasım 2019 Çarşamba

Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi

Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kıyma
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 4 yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sülale Doyuran Kadınbudu Tarifi Yapılışı

Merhaba! Kalabalık misafirlere 1 kg kıyma ile yapabileceğiniz hem ekonomik hem bereketli oldukça da doyurucu bir tarif.
  1. Kıymanın yarısını soğanla birlikte kavuruyoruz.
  2. Pirinci 2 buçuk su bardağı suyla haşlıyoruz.
  3. Pişirdiğimiz malzemeler ılıyınca derin bir kapta çiğ kıymayı, kavrulmuş kıyma ve soğanı, haşlanmış pirinci karıştırıyoruz.
  4. Üzerine 2 yumurta kırıp tuzunu, biberini ayarlayıp karıştırıyoruz.
  5. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil veriyoruz.
  6. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp (kalan 2 yumurtayı çırpıp burada kullanıyoruz) derin yağda kızartıyoruz. Bu ölçülerle 36 adet köfte çıktı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder