Tavada Katmer Tarifi

Tavada Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 – 5. 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için;
  • 150 gr tereyağ

Tavada Katmer Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içerisinde su, un ve tuzu iyice yoğurun. (unu yavaş yavaş ilave edin)
  2. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  3. Mandalina büyüklüğünde 12 adet beze yapın ve üzerini bez ile örtün.
  4. Yaklaşık 20 – 25 dk dinlendirin.
  5. Küçük bir tavada tereyağını eritin.
  6. Tezgaha hafif un serpin ve bezelerden birini alıp oklava ile açın.
  7. Her yerini yağlayın.
  8. İki kenarını içe doğru katlayın ama üst üste gelmesin.
  9. Onlarında üstünü yağlayın.
  10. Açıkta kalan diğer kenarlarınıda katlayın üst üste gelmesin yine.
  11. Tekrar yağlayıp katlayın ve kenara alın.
  12. Bütün bezelere bu işlemi uygulayın. (Üst üste koymayın yapışmasın)
  13. Bütün bezeler bitince ilk hazırladığınız hamuru tezgaha un serpip merdane ile açın.
  14. Yağsız tavada iki tarafı pişirin.
  15. Kalan tereyağını üzerlerine sürün. Afiyet olsun.

Yorumlar