Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı buğday
 - 1/2 (yarım) su bardağı nohut
 - 1 çorba kaşığı tereyağ
 - 3-4 su bardağı su
 - 1 yemek kaşığı (silme) tuz
 
Terbiyesi İçin ;
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
 - 1 tatlı kaşığı un
 - 1 adet yumurta sarısı
 
Sosu İçin ;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 tatlı kaşığı kuru nane
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı
- Önceden haşlanmış malzemeler kullandım. Sizde hazırda yoksa 1 gece önceden buğdayı ve nohutu ıslatın.
 - Ertesi direk düdüklü tencereye atıp 3-4 su bardağı suyu ekleyip 30 dakika kadar malzemelerimiz yumuşayana kadar haşlayın.
 - Ben önceden haşladığım için tencereye 4 bardak suyu ekleyip üzerine buğday ve nohutu ekledim.
 - Çorba pişerken bir kaseye yoğurt, un ve yumurta sarısını sırasıyla koyup çırpın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca yoğurdun kesilmemesi için çorbadan 1-2 kepçe su alıp çırpmaya devam edin.
 - Ardından hazırladığınız terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş tel çırpıcıyla karıştırarak dökün.
 - Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip karıştırın.
 - Küçük bir tavada tereyağını eritip kızdırın, üzerine kırmızı biber ve nane ekleyip 2 dakika kadar bekletin ve çorbanın üzerine döküp ocaktan alın.
 
Yorumlar
Yorum Gönder