Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı buğday
  • 1/2 (yarım) su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 3-4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı (silme) tuz
Terbiyesi İçin ;
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Önceden haşlanmış malzemeler kullandım. Sizde hazırda yoksa 1 gece önceden buğdayı ve nohutu ıslatın.
  2. Ertesi direk düdüklü tencereye atıp 3-4 su bardağı suyu ekleyip 30 dakika kadar malzemelerimiz yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Ben önceden haşladığım için tencereye 4 bardak suyu ekleyip üzerine buğday ve nohutu ekledim.
  4. Çorba pişerken bir kaseye yoğurt, un ve yumurta sarısını sırasıyla koyup çırpın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca yoğurdun kesilmemesi için çorbadan 1-2 kepçe su alıp çırpmaya devam edin.
  5. Ardından hazırladığınız terbiyeyi çorbanın içine yavaş yavaş tel çırpıcıyla karıştırarak dökün.
  6. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip karıştırın.
  7. Küçük bir tavada tereyağını eritip kızdırın, üzerine kırmızı biber ve nane ekleyip 2 dakika kadar bekletin ve çorbanın üzerine döküp ocaktan alın.

Yorumlar