16 Aralık 2019 Pazartesi

Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi

Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dal taze soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal nane
  • 1 avuç içi ceviz
  • Sumak
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi Yapılışı

Antep’e özel yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzet. 💓


  1. Domatesleri ve biberi küçük ve küp şekilde doğrayın.
  2. Maydanoz ve naneyi bıçağınızla kıyın.
  3. Soğan, taze soğan ve sarımsağınızı minik minik doğrayın.
  4. Cevizinizi bıçağınızla iyice kıyın.
  5. Ceviz hariç bütün malzemeleri bir kaba alın.
  6. Üzerine nane, sumak, pul biber, tuz limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağınızı ekleyip birbiriyle özdeşene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.
  7. Daha sonra üstüne cevizlerinizi ekleyin. Ve ürünümüz servise hazır efendim. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder