Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 dal taze soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal nane
- 1 avuç içi ceviz
- Sumak
- Nane
- Pul biber
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Antep Usulü Gavurdağı Salatası Tarifi Yapılışı
Antep’e özel yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzet.
- Domatesleri ve biberi küçük ve küp şekilde doğrayın.
- Maydanoz ve naneyi bıçağınızla kıyın.
- Soğan, taze soğan ve sarımsağınızı minik minik doğrayın.
- Cevizinizi bıçağınızla iyice kıyın.
- Ceviz hariç bütün malzemeleri bir kaba alın.
- Üzerine nane, sumak, pul biber, tuz limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağınızı ekleyip birbiriyle özdeşene kadar karıştırın. Servis tabağına alın.
- Daha sonra üstüne cevizlerinizi ekleyin. Ve ürünümüz servise hazır efendim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder