16 Aralık 2019 Pazartesi

Portakallı Zeytinyağlı Nefiss Pırasa Yemeği Tarifi

Portakallı Zeytinyağlı Nefiss Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

(Ölçüler 5 kişilik porsiyon için )
  • 5 adet büyükçe iri ve uzun pırasa
  • 1 su bardağı 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet irice mor soğan (evde yoksa kuru soğanda olur)
  • 2-3 adet iri havuç
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Kaynar su

Portakallı Zeytinyağlı Nefiss Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

MÜTHİŞ AROMASI, ŞAHANE KOKUSU,
ENFES LEZZETİ İLE 🙌🏾 LOKUM GİBİ 🤤
AĞZINIZA LAYIK 👉🏾 🍊🍊PORTAKALLI
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ 🏆👑🏆
MUTLAKA DENEYİN DİYORUM. . . .


  1. Tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim piyazlık şekilde doğradığımız soğanı ve ince dilimlediğimiz havuçları 5 dakika karıştırarak yüksek ateşte kavuralım.
  2. Yıkanmış kalın verev şekilde doğranmış pırasaları ekleyip 5 dakika daha hep beraberce kavurmaya devam edelim.
  3. Sonra üzerine; 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
  4. Yemeğimizin üzerini çok azcık kapatacak şekilde kaynar su ilave edelim.
  5. Fokurdamaya başladığında ince jülyen doğranmış kapya biberini ekleyelim.
  6. Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişirelim.
  7. Sonra yıkanıp süzülmüş pirinçi, tuz ve şekerini, limon suyu ve karabiberini ilave edelim 1-2 karıştırıp kısık ateşte ağzı yarım kapalıca sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  8. Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  9. Soğumaya yakın servis tabağına aktarabiliriz (Soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz) Serviste ek Limon suyu ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder