Ayva Tatlısı (Kışın En Güzel Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy ayva
- 2 su bardağı toz şeker
- 20 adet karanfil (dilerseniz daha az koyabilirsiniz)
- 3 su bardağı su
- 8-9 adet hibiskus (renk vermesi için isteğe bağlı)
Hazırlık aşamasında kararmasın diye kullanmak için;
- 1 litre su
- 1. 5-2 adet limonun suyu
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Badem
- Fındık tozu
Ayva Tatlısı (Kışın En Güzel Tatlısı) Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım.
- Öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra ortalarını oyuyoruz.(çekirdeklerini bir kaseye koyalım)
- Bu süre zarfında hazırladığımız limonlu suya oyduğumuz ayvaları koyalım. Tüm ayvaları oyduktan sonra tencereye alalım suyu şekeri karanfili hibiskus ve ayırdığımız çekirdekleri de içine koyalım, orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alabilirsiniz. Ayvaları kontrol edelim, eğer yumuşamışsa hepsini bir borcama veya uygun bir kaba koyalım.
- Bu sürede ayvalarımız soğumaya dururken krem şantimizi hazırlayalım. Krem şantiyi hazırladıktan sonra dolaba kaldıralım.
- Yaklaşık bir saat sonra ister kaşık yardımıyla ister şekil vericiyle ayvaların ortasını dolduralım üstünede badem koyup fındık tozu serpelim.
Afiyet olsun şimdiden tarifimi denediğiniz için teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder