20 Aralık 2019 Cuma

Ayva Tatlısı (Kışın En Güzel Tatlısı) Tarifi

Ayva Tatlısı (Kışın En Güzel Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 20 adet karanfil (dilerseniz daha az koyabilirsiniz)
  • 3 su bardağı su
  • 8-9 adet hibiskus (renk vermesi için isteğe bağlı)
Hazırlık aşamasında kararmasın diye kullanmak için;
  • 1 litre su
  • 1. 5-2 adet limonun suyu
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Badem
  • Fındık tozu

Ayva Tatlısı (Kışın En Güzel Tatlısı) Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım.🥰
  1. Öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra ortalarını oyuyoruz.(çekirdeklerini bir kaseye koyalım)
  2. Bu süre zarfında hazırladığımız limonlu suya oyduğumuz ayvaları koyalım. Tüm ayvaları oyduktan sonra tencereye alalım suyu şekeri karanfili hibiskus ve ayırdığımız çekirdekleri de içine koyalım, orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alabilirsiniz. Ayvaları kontrol edelim, eğer yumuşamışsa hepsini bir borcama veya uygun bir kaba koyalım.
  4. Bu sürede ayvalarımız soğumaya dururken krem şantimizi hazırlayalım. Krem şantiyi hazırladıktan sonra dolaba kaldıralım.
  5. Yaklaşık bir saat sonra ister kaşık yardımıyla ister şekil vericiyle ayvaların ortasını dolduralım üstünede badem koyup fındık tozu serpelim.
Afiyet olsun şimdiden tarifimi denediğiniz için teşekkürler.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder