Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için ;
- 1. 5 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 5- 6 dal nane (yoksa kuru nane)
- 6- 7 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir silme yemek kaşığı salça
- Nar ekşisi yada limon ( ben karıştırdım)
- Tuz
- Zeytin yağı
Doldurmak için;
- 1 deste yaprak
- 2 kırmızı biber
- 4 patlıcan
Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı
- Pirinci yıkayalım. Üzerine soğan, sarımsak, domates ve yeşillikleri minik minik doğrayalım.
- Yağını ekşisini ( ekşi miktarını vermedim çünkü damak tadınıza göre ve ekşinizin tadına göre değişiklik gösterebilir. İç harcınızın tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
- Tuzunu salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır ben biber ve patlıcanı buzluktan çıkardım.
- Yaprağımda önceden basılmıştı. Sizin öyle değil ise patlıcanı oyalım biberin içini temizleyelim. Yaprakları haşlayalım.
- Dolmaları yarıya kadar dolduralım. Yaprakları saralım tencereye dizelim. Üzerine uygun bir tabağımız kapatalım. Tabağın üzerini birazcık geçene kadar su ekleyelim.
- Ocağa koyalım kaynadığında takip edip ocağı mutlaka kısalım ben 1 saat civarı pişirdim ve üzerine yağ salça ve kuru nane yaktım isteğe göre yapabilirsiniz. Bu tarif 3- 4 kişiliktir arttırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder