20 Aralık 2019 Cuma

Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi

Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için ;
  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 5- 6 dal nane (yoksa kuru nane)
  • 6- 7 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir silme yemek kaşığı salça
  • Nar ekşisi yada limon ( ben karıştırdım)
  • Tuz
  • Zeytin yağı
Doldurmak için;
  • 1 deste yaprak
  • 2 kırmızı biber
  • 4 patlıcan

Zeytin Yağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yıkayalım. Üzerine soğan, sarımsak, domates ve yeşillikleri minik minik doğrayalım.
  2. Yağını ekşisini ( ekşi miktarını vermedim çünkü damak tadınıza göre ve ekşinizin tadına göre değişiklik gösterebilir. İç harcınızın tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
  3. Tuzunu salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır ben biber ve patlıcanı buzluktan çıkardım.
  4. Yaprağımda önceden basılmıştı. Sizin öyle değil ise patlıcanı oyalım biberin içini temizleyelim. Yaprakları haşlayalım.
  5. Dolmaları yarıya kadar dolduralım. Yaprakları saralım tencereye dizelim. Üzerine uygun bir tabağımız kapatalım. Tabağın üzerini birazcık geçene kadar su ekleyelim.
  6. Ocağa koyalım kaynadığında takip edip ocağı mutlaka kısalım ben 1 saat civarı pişirdim ve üzerine yağ salça ve kuru nane yaktım isteğe göre yapabilirsiniz. Bu tarif 3- 4 kişiliktir arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder