Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 12 yemekkaşığı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 18-20 adet karanfil
- Yarım su bardağı su
Üzeri için;
- Kaymak
- Ceviz yada şamfıstığı
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvaları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayırıyoruz .
- Soyduğumuz her parçayı limonlu suda bekletelim ki kararma yapmasın.
- Ortalarınıda iyice temizleyelim tabi.
- Daha sonra tencereye alıp çekirdekleri ortalarına koyalım aynı şekilde karanfilleride, çubuk tarçınıda koyup suyla pişirmeye alalım.
- İsterseniz soyduğunuz kabukları altına serebilirsiniz ayvaların ki yanma yapışma yapmasın .
- Çekirdekleride kıvam ve renk versin diye koyuyoruz .
- Karanfil ve tarçında ayrı aroma veriyor bence harika oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder