17 Aralık 2019 Salı

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Balkabağı için
  • Yarım kilo balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Muhallebi için
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Arasına koymak için
  • 3 lü bir paket petibör bisküvi
  • Üzerine ceviz

Balkabaklı Muhallebili Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları dilimleyip tencereye alalım şeker ve suyu ekleyelim.
  2. O pişerken muhallebiyi hazırlayalım. Süt şeker ve unu bir tencereye ekleyip karıştırarak kaynatalım.
  3. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyelim.
  4. Pişen balkabağını çatalla ezelim veya rondodan geçirelim.
  5. Dikdörtgen veya kare bir borcamın tabanına bisküvileri dizelim.
  6. Üstüne muhallebiyi yayalım tekrar bisküvi dizelim.
  7. Üstüne balkabağını yayalım bu şekilde 3-4 kat dizebilirsiniz en üste ceviz serpebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder