17 Aralık 2019 Salı

Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi

Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı çayın demi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Azar azar ekleyin bardak ölçüsü unun kalitesi değişkenlik gösterebilir )
  • 1 yemek kaşık kakao

Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın.
  2. Ardından yağı, tahini, pekmezi, çayın dem kısmından olan çayı ekleyip çırpıcı ile karıştırın
  3. Un, vanilya, kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın.İsterseniz fırın kağıdı koyun, ister yağlayın, kalıbınıza kek hamurundan 2 yemek kaşığı kadar ayırın gerisini dökün.
  4. 2 yemek kaşığı kadar ayrılan iç harca 1 yemek kaşığı çay ve kakao döküp karıştırıp kekinizi üzerine gezdirip içine alması için kaşık ile yuvarlak çizin.
  5. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında pişirin.
  6. Kürdan ile kontrol ederek kürdan temiz çıkana kadar iyice pişsin.
  7. Pişen kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder