Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi
Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı çayın demi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Azar azar ekleyin bardak ölçüsü unun kalitesi değişkenlik gösterebilir )
- 1 yemek kaşık kakao
Pekmezli Tahinli Çaylı Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın.
- Ardından yağı, tahini, pekmezi, çayın dem kısmından olan çayı ekleyip çırpıcı ile karıştırın
- Un, vanilya, kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın.İsterseniz fırın kağıdı koyun, ister yağlayın, kalıbınıza kek hamurundan 2 yemek kaşığı kadar ayırın gerisini dökün.
- 2 yemek kaşığı kadar ayrılan iç harca 1 yemek kaşığı çay ve kakao döküp karıştırıp kekinizi üzerine gezdirip içine alması için kaşık ile yuvarlak çizin.
- Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında pişirin.
- Kürdan ile kontrol ederek kürdan temiz çıkana kadar iyice pişsin.
- Pişen kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder