Buzluk Elmalı Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi;
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Dövülmüş ceviz yoksa antep fıstığı, miktarı size kalmış
Hamur malzemesi;
- 250 gr margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Buzluk Elmalı Kurabiyesi (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı
Çok güzel bir tarif bastan söyleyeyim, pişman olmazsınız
Bu ölçülerde yaklaşık 30 adet elmalı kurabiye elde edersiniz, ister hemen pişirin, ister derin dondurucuya atın. bir tepsiye dizip 1 saat dondurucuda bekletip, sonra saklama poşetlerine koyuyorum ki birbirine yapışmasınlar. dondurucudan çıkarıp hemen yağlanmış veya yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizip pişirebilirsiniz.
İşe iç harcı hazırlamakla başlayalım.
Bu ölçülerde yaklaşık 30 adet elmalı kurabiye elde edersiniz, ister hemen pişirin, ister derin dondurucuya atın. bir tepsiye dizip 1 saat dondurucuda bekletip, sonra saklama poşetlerine koyuyorum ki birbirine yapışmasınlar. dondurucudan çıkarıp hemen yağlanmış veya yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizip pişirebilirsiniz.
İşe iç harcı hazırlamakla başlayalım.
- Elmaları rendeleyip tavada şeker ile pişirelim. Hiç suyu kalmayana kadar pişirin aksi taktirde, kurabiyeniz nemlenir çabuk bayatlar, bu önemli bir puf noktasıdır.
Pişince tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya bırakın, iyice soğuması gerekir. - Hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabınızda güzelce yoğurun. Margarin ve yoğurdun oda sıcaklığında olması gerekiyor.
- Un miktarını azar azar ekleyin ki hamur mümkün mertebe yumuşak olsun, şekil verirken bir miktar zorlanın, kıyır kıyır olmasını istiyorsanız bu önemli.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avcunuzda açın ve içten koyup kapatın. kapama yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Ortasına bıçakla çizgi atın.
- 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. bende yaklaşık 25 dk da oldu.
ben bu şekli seviyorum çünkü elmalı iç fırında ısıya direkt maruz kalıp kurumuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder