23 Aralık 2019 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  1. Önce sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır.
  2. Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. En son un ekleyelim katıştıralım.
  4. Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Fazla yumuşak olursa kurabiyelerimiz dağılabilir.
  5. İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpelim. 190 derecede pişiriniz. Yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder