Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı üstüne
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı)
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı
- Önce sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- En son un ekleyelim katıştıralım.
- Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Fazla yumuşak olursa kurabiyelerimiz dağılabilir.
- İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpelim. 190 derecede pişiriniz. Yaklaşık 2 tepsi çıkacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder