Çaylı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı demlenmiş sıcak çay
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
Islatmak için:
- 1, 5 su bardağı demlenmiş sıcak çay
- 2 adet küp şeker
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Çikolata rendesi
- Toz fıstık
- Çilek
Çaylı Tatlı Tarifi Yapılışı
Hafif ve mis gibi kokusuyla bir dilim daha isteyeceğiniz bir tatlım var denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
- Uygun bir kasede oda ısısındaki yumurtayı şeker ile beyazlaşana kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırmaya devam edelim. Büyük borcama dökelim.
- 170 derece de fırında keki pişirelim.
- Uygun bir tencereye muhallebi malzemelerini alalım. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Keki fırından çıkaralım. Sıcak çay ve şekeri karıştıralım ve kekin heryerini ıslatalım.
- Muhallebiyi kekin üzerine dökelim. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen keki dilimleyelim ve üzerini süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder