25 Aralık 2019 Çarşamba

Çıtır Ankara Simiti Tarifi

Çıtır Ankara Simiti Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Çıtır Ankara Simiti Tarifi Yapılışı



  1. Kabın içerisine biraz un alınır ve maya katılır.
  2. Üzerine şeker ilave edilir ve ılık süt ve su yavaş yavaş dökülür.
  3. Daha sonra azar azar un ilave edilerek yoğurulur tuzu da unun üzerine atıyoruz.
  4. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz güzelce streçleyip 1 saat mayalandırıyoruz.
  5. Hamur mayalanırlen tavaya susamı alıyoruz ve rengi kahverengi olana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
  6. Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp uzunlamasına açıyoruz.
  7. Daha sonra iki ucunu tutturup önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz.
  8. Yağlı kağıt serilmiş ızgara telinin üzerine koyuyoruz.
  9. Bu işlemleri yapmadan önce fırını 200 dereceye getirip içine ısıya dayanaklı bir kapta su koyuyoruz.
  10. Daha sonra simitleri fırına atıyoruz iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Fırından çıkında 6-7 dk dinlendirten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder