Anne Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Anne Şekerparesi Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeler bir kabın içine alınır. Yavaş yavaş un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif bastırılır üzerine bütün fındık batırılır.
- 180 derece ısınmış fırında kontrollü pişirilir.
- Tatlımızı fırına atar atmaz bir kabın içine şerbet için olan şeker ve suyu alalım ve karıştıralım.
- Şeker eriyene kadar bu işleme devam edelim. Şerbetimiz kaynamayacak.
- Hafif pembe olana kadar pişen tatlımızı fırından alıp şekeri erimiş şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve üzerini bir gazete olur tepsi olur kapatıp dinlenmesini şerbetini çekmesini bekliyoruz. Soğuyan tatlımızı artık yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder