Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 125 gram margarin (yarım paket)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1,5 çorba kaşığı sirke
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı kavrulmuş un+ 3 su bardağı kadar un
Elmalı harcı için:
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 kaşık şeker
- Yarım çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 1,5 su bardağı kadar unu tavaya alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. Bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.
- Daha sonra elmaları rendeleyip üzerine toz şekeri ilave edip bir miktar pişirelim, en son tarçın ve cevizini ekleyelim onu da bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Diğer taraftan hamuru için margarini, sıvı yağı,yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu, sirkeyi, soğumuş kavrulmuş un ve pudra şekerini ilave edip, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hazırladığımız hamuru bezelere ayırarak, bir merdane yardımıyla bolca unladığımız tezgahta ince bir şekilde açalım.
- Hamurları bir büyük su bardağının ağzı yardımı ile yuvarlak şekilde keselim içlerine elmalı harcımızdan koyup, iki yanları üstte buluşacak şekilde katlayalım. Bütün hamurları bu şekilde katlayarak tepsimize yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180° derece fırında yaklaşık 20′ dakika kadar pişirelim.
- Bu ölçülerle tam 40 adet elmalı kurabiye çıkmaktadır. Kavrulmuş unun verdiği lezzeti tatdığınızdan sonra bir dahakine asla normal un kullanmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder