26 Aralık 2019 Perşembe

Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi

Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin;
  • 125 gram margarin (yarım paket)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1,5 çorba kaşığı sirke
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş un+ 3 su bardağı kadar un
Elmalı harcı için:
  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 kaşık şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz

Elmalı Kurabiye (Kavrulmuş Unlu) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1,5 su bardağı kadar unu tavaya alıp, orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. Bir kenara alıp soğumasını bekleyelim.
  2. Daha sonra elmaları rendeleyip üzerine toz şekeri ilave edip bir miktar pişirelim, en son tarçın ve cevizini ekleyelim onu da bir kenarda soğumaya bırakalım.
  3. Diğer taraftan hamuru için margarini, sıvı yağı,yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu, sirkeyi, soğumuş kavrulmuş un ve pudra şekerini ilave edip, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hazırladığımız hamuru bezelere ayırarak, bir merdane yardımıyla bolca unladığımız tezgahta ince bir şekilde açalım.
  5. Hamurları bir büyük su bardağının ağzı yardımı ile yuvarlak şekilde keselim içlerine elmalı harcımızdan koyup, iki yanları üstte buluşacak şekilde katlayalım. Bütün hamurları bu şekilde katlayarak tepsimize yerleştirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° derece fırında yaklaşık 20′ dakika kadar pişirelim.
  7. Bu ölçülerle tam 40 adet elmalı kurabiye çıkmaktadır. Kavrulmuş unun verdiği lezzeti tatdığınızdan sonra bir dahakine asla normal un kullanmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun😚😚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder