26 Aralık 2019 Perşembe

Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi

Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardaktan 1 kaşık fazla glutensiz un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 50 gr kakao
Sos için;
  • 2 bardak süt
  • 30 gr kakao
  • Yarım bardak şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ

Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi Yapılışı



  1. Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır, sonra sıvı malzemeler süt, sıvı yağ eklenir çırpılır.
  2. Sonra katı malzemeler eklenir, kabartma tozu, un, kakao eklenir çırpılır.
  3. 170 derecelik fırında 20 dk pişirilir ben uzun borcama koydum.
  4. Sos için bütün malzemeler tencereye konur ve kaynatılır. (Kek ve sos sıcak olacak)
  5. Kek pişince üzerine sos dökülür.
    AFİYET OLSUNN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder