Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 bardak şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardaktan 1 kaşık fazla glutensiz un
- 2 paket kabartma tozu
- 50 gr kakao
Sos için;
- 2 bardak süt
- 30 gr kakao
- Yarım bardak şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
Ağlayan Pasta (Glutensiz) Tarifi Yapılışı
- Yumurtalar şeker ile iyice çırpılır, sonra sıvı malzemeler süt, sıvı yağ eklenir çırpılır.
- Sonra katı malzemeler eklenir, kabartma tozu, un, kakao eklenir çırpılır.
- 170 derecelik fırında 20 dk pişirilir ben uzun borcama koydum.
- Sos için bütün malzemeler tencereye konur ve kaynatılır. (Kek ve sos sıcak olacak)
- Kek pişince üzerine sos dökülür.
AFİYET OLSUNN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder