Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi
Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 200 gr kuşbaşı dana eti (Kavrulmuş)
- 1 bardak et suyu
- 3 bardak sıcak su
- 1 bardak bezelye (Haşlanmış)
- Tuz, karabiber
Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ eklenir ve yemeklikten küçük kuru soğan doğranır ve tencereye eklenir.
- Soğanlar kavrulduktan sonra küçük uzun şeritler doğranan havuçlar kavrulur.
- Etler ilave edilir kavurma işlemine devam edilir.
- Kavrulduktan sonra bezelye pirinçler ve et suyu eklenir. Sıcak su ve baharatlar eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder