27 Aralık 2019 Cuma

Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi

Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 200 gr kuşbaşı dana eti (Kavrulmuş)
  • 1 bardak et suyu
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 bardak bezelye (Haşlanmış)
  • Tuz, karabiber

Etli Buhara Pilavı Tane Tane Pilav Sofraların Vazgeçilmezi Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ eklenir ve yemeklikten küçük kuru soğan doğranır ve tencereye eklenir.
  2. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük uzun şeritler doğranan havuçlar kavrulur.
  3. Etler ilave edilir kavurma işlemine devam edilir.
  4. Kavrulduktan sonra bezelye pirinçler ve et suyu eklenir. Sıcak su ve baharatlar eklenir ve kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder