20 Aralık 2019 Cuma

Fındıklı Islak Kurabiye Tarifi

Fındıklı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket margarin yada tereyağ (125 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 50 gr kakao
  • 1 çay bardağı fındık
  • Kabartma tozu, vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbet;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Fındıklı Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi ocağa koyup kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Yağ, yumurta ,şekeri elimizle yoğurmaya başlayalım.
  3. Üzerine kakao, kabartma tozu vanilya ve unu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edip en son fındıkları koydukdan sonra küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine dizip 180° derecede üstleri çatlayıncaya kadar pişirelim.
  4. Pişen kurabiylerimizi soğuyan şerbete tek tek batırıp tabağa dizelim ve üstlerini arzuya göre hindistan cevizi veya şanfıstığı ile süslemeyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder