Fındıklı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Yarım paket margarin yada tereyağ (125 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 50 gr kakao
- 1 çay bardağı fındık
- Kabartma tozu, vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbet;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Fındıklı Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi ocağa koyup kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yağ, yumurta ,şekeri elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Üzerine kakao, kabartma tozu vanilya ve unu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edip en son fındıkları koydukdan sonra küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine dizip 180° derecede üstleri çatlayıncaya kadar pişirelim.
- Pişen kurabiylerimizi soğuyan şerbete tek tek batırıp tabağa dizelim ve üstlerini arzuya göre hindistan cevizi veya şanfıstığı ile süslemeyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder