Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 yufka
Köftesi için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu yada kurutulmuş ufalanmış ekmek
- Tuz
- Karabiber
- Yufkaların üzerine sürmek için;
- Tereyağ
Domates sosu için;
- 2 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Servis için
- Yoğurt
Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Köftesi için malzemeleri kıyma hariç, rondodan geçirin. Daha sonra harcı kıymaya ekleyip yoğuralım.
- Yağlanmış tepsiye uzun uzun ince köfteler yapalım. 190 derecede 15 dk pişirelim.
- Bütün bir yufkayı ikiye keselim. 3 adet yarım yufka elde edelim. Yufkaları tezgaha serip yuvarlak kısmını değil düz kısmını kendimize yakın serelim.
- Üzerine tereyağ sürelim. Pişen köfteleri kenarlarda boşluk kalacak şekilde aralıksız dizelim. Kenarlarını içe doğru katlayıp rulo şeklinde saralım. Verev şeklinde keselim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine tereyağ sürelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Domates sosu için bütün malzemeleri sos yapalım pişirelim. Pişen kebapları servis tabağına dizelim.
- Üzerine domates sos gezdirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder