Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 Litre süt
- 1 buçuk kahve fincanı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kakaolu krem şanti (EN SON İLAVE EDİLECEK)
GANAJ İÇİN:
- 1 paket (200 mg) sıvı krema
- 80 gr. Bitter çikolata
- 80 gr. Sütlü çikolata
ÜZERİNE:
- Sade petibör bisküvi
Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi Yapılışı
- Kremşanti hariç tüm muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır sürekli karıştırarak pişirilir.
- Göz göz olduğunda 2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır.
- Kremşanti ilave edilir ve çırpılır mümkünse mikserle çırpılırsa daha güzel bir dokusu oluyor.
- Daha sonra GANAJ için bir tencere ve cezveye krema dökülür ısındıran sonra içine çikolatalar atılıp karıştırarak eritilir.
- Bisküviler rondoda çekilir.
- Sırayla muhallebi ve bisküvi kupalara alınır.
- En üste ganaj dökülür ve buzdolabında birkaç saat dinlendirir.
- İstediğiniz şekilde süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder