16 Aralık 2019 Pazartesi

Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi

Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:
  • 1 Litre süt
  • 1 buçuk kahve fincanı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kakaolu krem şanti (EN SON İLAVE EDİLECEK)
GANAJ İÇİN:
  • 1 paket (200 mg) sıvı krema
  • 80 gr. Bitter çikolata
  • 80 gr. Sütlü çikolata
ÜZERİNE:
  • Sade petibör bisküvi

Ganajlı Çikolatalı Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Kremşanti hariç tüm muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır sürekli karıştırarak pişirilir.
  2. Göz göz olduğunda 2 dk daha pişirilir ve ocaktan alınır.
  3. Kremşanti ilave edilir ve çırpılır mümkünse mikserle çırpılırsa daha güzel bir dokusu oluyor.
  4. Daha sonra GANAJ için bir tencere ve cezveye krema dökülür ısındıran sonra içine çikolatalar atılıp karıştırarak eritilir.
  5. Bisküviler rondoda çekilir.
  6. Sırayla muhallebi ve bisküvi kupalara alınır.
  7. En üste ganaj dökülür ve buzdolabında birkaç saat dinlendirir.
  8. İstediğiniz şekilde süsledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder