Hamsi Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 3 orta boy patates
- 1 büyük boy kuru soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 2 adet limon
- Yarım limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Maydanoz
- Tuz
- Kekik
Hamsi Kapama Tarifi Yapılışı
Pişirme Süresi : Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika. (Süreyi fırınınızın huyuna göre kısaltıp, uzatabilirsiniz.)
- Hamsiler ayıklanır, yıkanır ve suyu süzülmek üzere süzgece alınır.
- Tüm sebzeler soyulur, patatesler kızartmalıktan biraz daha kalın doğranır. Havuçlar halka halka ve kuru soğan piyazlık doğranır.
- Biberler birer ikişer cm uzunluğunda doğranır. Maydanozlar yaprak yaprak ayrılır. Tüm sebzeler geniş bir kaba alınıp tuz, yağ ve kekik ile harmanlanır.
- Yuvarlak borcam tepsinin altı fırça ile hafif yağlanır. Balığın yarısı altına dizilir. Sebzeler üzerine serilir.
- Dilimlediğimiz limonlar da dizilir. Kalan balık tepsinin üstüne yerleştirilir. Biraz tuz ekelenir. Fırça yardımı ile birazda yağ sürülür.
- İlk yarım saat tepsinin ağzını kapatıp pişirelim. Daha sonra üzerinin kızarması için fırını üst rafa alıp kapağını açalım.
- Dilerseniz üstüne de yarım limon suyu dökebilirsiniz. Ya da piştikten sonra limonla servis edebilirsiniz.
- Yanında güzel bir yeşil salata ile tüketebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder