26 Aralık 2019 Perşembe

Hamsi Kapama Tarifi

Hamsi Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 3 orta boy patates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet limon
  • Yarım limon suyu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Kekik

Hamsi Kapama Tarifi Yapılışı

Pişirme Süresi : Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika. (Süreyi fırınınızın huyuna göre kısaltıp, uzatabilirsiniz.)
  1. Hamsiler ayıklanır, yıkanır ve suyu süzülmek üzere süzgece alınır.
  2. 📌 Tüm sebzeler soyulur, patatesler kızartmalıktan biraz daha kalın doğranır. Havuçlar halka halka ve kuru soğan piyazlık doğranır.
  3. Biberler birer ikişer cm uzunluğunda doğranır. Maydanozlar yaprak yaprak ayrılır. Tüm sebzeler geniş bir kaba alınıp tuz, yağ ve kekik ile harmanlanır.
  4. Yuvarlak borcam tepsinin altı fırça ile hafif yağlanır. Balığın yarısı altına dizilir. Sebzeler üzerine serilir.
  5. Dilimlediğimiz limonlar da dizilir. Kalan balık tepsinin üstüne yerleştirilir. Biraz tuz ekelenir. Fırça yardımı ile birazda yağ sürülür.
  6. İlk yarım saat tepsinin ağzını kapatıp pişirelim. Daha sonra üzerinin kızarması için fırını üst rafa alıp kapağını açalım.
  7. Dilerseniz üstüne de yarım limon suyu dökebilirsiniz. Ya da piştikten sonra limonla servis edebilirsiniz.
  8. Yanında güzel bir yeşil salata ile tüketebilirsiniz.
    Afiyet, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder