26 Aralık 2019 Perşembe

Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre tereyağ da koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı mısır
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı tavuk suyu yada et suyu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağımızı bir tavaya alalım ısıtalım.
  2. Pirincimizi yarım saat önceden ıslayalım.
  3. Isınan tavamıza süzdürdüğümüz pirinçleri koyalım tuzumuzu atalım.
  4. Havuçları küp küp doğrayıp, onları da pirinçle birlikte kavuralım.
  5. Tavuk suyu ve normal suyumuzu da (toplamda 2 bardak su giriyor) ekleyelim.
  6. Mısır ve bezelyeyi de koyalım.
  7. Pişmesini bekleyelim, ilk başta ocağın altını iyice açın, 2 dk böyle kaynasın sonra kısalım, yavaş yavaş demini ala ala pişirelim.
    Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder