Sebzeli Pilav Tarifi
Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe göre tereyağ da koyabilirsiniz)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane havuç
- Yarım çay bardağı mısır
- Yarım çay bardağı bezelye
- 1 su bardağı tavuk suyu yada et suyu
- 1 su bardağı su
- Tuz
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağımızı bir tavaya alalım ısıtalım.
- Pirincimizi yarım saat önceden ıslayalım.
- Isınan tavamıza süzdürdüğümüz pirinçleri koyalım tuzumuzu atalım.
- Havuçları küp küp doğrayıp, onları da pirinçle birlikte kavuralım.
- Tavuk suyu ve normal suyumuzu da (toplamda 2 bardak su giriyor) ekleyelim.
- Mısır ve bezelyeyi de koyalım.
- Pişmesini bekleyelim, ilk başta ocağın altını iyice açın, 2 dk böyle kaynasın sonra kısalım, yavaş yavaş demini ala ala pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder