Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma
Şerbeti İçin ;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Limon
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şeker ve yumurta beyazlayana kadar çırpılır.
- Ceviz içi haşhaş vanilya sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
- İrmik un ve kabartma tozu eklenir.
- Kaşıkla karıştırılır içine koyacağınız tepsi yağlanır tepsiye koyulur.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişene kadar kontrol edilir çıkardıktan sonra şerbet dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder