18 Aralık 2019 Çarşamba

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma
Şerbeti İçin ;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta beyazlayana kadar çırpılır.
  2. Ceviz içi haşhaş vanilya sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır.
  3. İrmik un ve kabartma tozu eklenir.
  4. Kaşıkla karıştırılır içine koyacağınız tepsi yağlanır tepsiye koyulur.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişene kadar kontrol edilir çıkardıktan sonra şerbet dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder