Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
- Karabiber
Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı dallarına ayırıp, iyice yıkayın.
- Daha sonra derin bir tencere içine alın.
- Üzerlerine çıkacak kadar su döküp, az miktar da tuz serpiştirin. Kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, 15 dakika kadar haşlayın.
- Karnabaharlar yumuşadıktan sonra sonra suyunu süzüp, kenara alın.
- Başka bir tencerenin içerisine tereyağını alın ve eritin.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2 dakika boyunca kavurun.
- Sütünü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırparak kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Tuzunu ekleyerek ocaktan alın. Haşladığınız karnabaharları orta boy bir fırın kabı içine dizin.
- Üzerine beşamel sosu gezdirerek, dökün. Sosun her yere eşit bir şekilde gelmesini sağlayın.
- Son olarak karnabaharların üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynir ekleyip, karabiber serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder