24 Aralık 2019 Salı

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Karabiber

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı dallarına ayırıp, iyice yıkayın.
  2. Daha sonra derin bir tencere içine alın.
  3. Üzerlerine çıkacak kadar su döküp, az miktar da tuz serpiştirin. Kaynamaya bırakın.
  4. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, 15 dakika kadar haşlayın.
  5. Karnabaharlar yumuşadıktan sonra sonra suyunu süzüp, kenara alın.
  6. Başka bir tencerenin içerisine tereyağını alın ve eritin.
  7. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2 dakika boyunca kavurun.
  8. Sütünü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırparak kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  9. Tuzunu ekleyerek ocaktan alın. Haşladığınız karnabaharları orta boy bir fırın kabı içine dizin.
  10. Üzerine beşamel sosu gezdirerek, dökün. Sosun her yere eşit bir şekilde gelmesini sağlayın.
  11. Son olarak karnabaharların üzerine bolca rendelenmiş kaşar peynir ekleyip, karabiber serpiştirin.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin.
    Afiyet olsun🌱

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder