19 Aralık 2019 Perşembe

Kereviz Yemeği Tarifi

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon tuzu ya da 1 adet limon suyu
  • Sıcak su

Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını güzelce soyup yıkıyoruz aynı şekilde kereviz kafalarını ve havuçları da soyalım. Hepsini küp küp doğrayıp orta ateşte yağda kavuruyoruz.
  2. İçerisine yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz.
  3. Soğan kavrulduktan sonra kerevizin sap ve yapraklarını ince doğrayıp iyice yıkayıp tencereye alıyoruz.
  4. Bir iki karıştırıp içerisine üzerini kaplayacak şekilde sıcak suyu ve tuzunu koyuyoruz.
  5. Terbiyesi için kavanoza un, limon ve yumurta sarısını koyup iyice çalkalıyoruz. Dilerseniz uygun bir kasede çırpıcı ile çırpabilirsiniz.
  6. Kereviz, havuç ve patatesler  pişip yumuşadıklarına terbiyesini de döküp 5 dk daha kaynatıyoruz.
Yemeğimiz hazır, afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder