Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy kereviz
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- Zeytinyağı
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limon tuzu ya da 1 adet limon suyu
- Sıcak su
Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını güzelce soyup yıkıyoruz aynı şekilde kereviz kafalarını ve havuçları da soyalım. Hepsini küp küp doğrayıp orta ateşte yağda kavuruyoruz.
- İçerisine yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz.
- Soğan kavrulduktan sonra kerevizin sap ve yapraklarını ince doğrayıp iyice yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Bir iki karıştırıp içerisine üzerini kaplayacak şekilde sıcak suyu ve tuzunu koyuyoruz.
- Terbiyesi için kavanoza un, limon ve yumurta sarısını koyup iyice çalkalıyoruz. Dilerseniz uygun bir kasede çırpıcı ile çırpabilirsiniz.
- Kereviz, havuç ve patatesler pişip yumuşadıklarına terbiyesini de döküp 5 dk daha kaynatıyoruz.
Yemeğimiz hazır, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder