Konya Usulü Tirit ( Pratik Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 g kıyma
- 1-2 adet bayat ekmek veya pide
- 1 adet soğan
- 2 adet et suyu (bulyon)
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, tuz
Üzeri için :
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
Konya Usulü Tirit ( Pratik Haliyle) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve 200 derecede ısıttığınız fırında 10-15 dakika kızartın.
- İki ayrı su bardağına birer tablet et suyu atın ve kaynar su ekleyin karıştırın.
- İyice çözsün ve tortu kalmasın.
- Sonra soğanları minik doğrayın ve kıymayla aynı anda sıvı yağ koyduğunuz tavaya alın biraz kavurun.
- Soğanlar ne diri kalsın ne de çok ölsün bu sebeple aynı anda kavuruyoruz.
- Kıymanın rengi tamamen dönünce 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırmaya devam edin baharatları ekleyin.
- Karıştırıp baharatların tadını kaybetmeden 1 su bardağı et suyunu ekleyip kaynayınca altını kısıp 5-6 dk pişirin.
- Ekmekleri kızarınca servis tabaklarına yayın üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın ve en üste de kıymayı ekleyin, kıymanın dibindeki yağı da üzerine gezdirin ve en son sunum için ince kıydığınız maydanozu serpin ( Maydanozu foto da unutmuşum )
Konya’nın enfes speciali hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder