16 Aralık 2019 Pazartesi

Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi

Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 su bardağına yakın bezelye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema veya 1 su bardağı su
  • Tuz

Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

Kışın içinizi ısıtacak mis gibi bir çorba🤩
  1. Önceden bir su bardağı bezelye haşlanır.
  2. Çorbamız için ilk olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Daha sonra küçük küp küp doğranmış patatesler ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
  4. En son rendelediğiniz bir adet havuç da ilave edilerek bir kez daha kavrulur.
  5. 6 su bardağı su ve tuz da ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
  6. Patatesler iyice yumuşancıya kadar yaklaşık on dk kaynatılır.
  7. Kaynamış olan çorbanın altı kapatılarak blendırdan geçirilir ve bir su bardağı süt ilave edilir.
  8. Haşlanmış olan bezelye, yarım demet dere otu ve bi kutu konserve de suyu hazır olan çorbamıza katılarak çorbamız hazır hale getirilir☺️. Ben bezelye kullanmadım isteğe bağlı siz kullanabilirsiniz daha çeşitli ve lezzetli olacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder