Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy soğan
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 kutu konserve mısır
- 1 su bardağına yakın bezelye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema veya 1 su bardağı su
- Tuz
Mısırlı Bezelyeli Patates Çorbası Tarifi Yapılışı
Kışın içinizi ısıtacak mis gibi bir çorba
- Önceden bir su bardağı bezelye haşlanır.
- Çorbamız için ilk olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ile soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Daha sonra küçük küp küp doğranmış patatesler ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
- En son rendelediğiniz bir adet havuç da ilave edilerek bir kez daha kavrulur.
- 6 su bardağı su ve tuz da ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
- Patatesler iyice yumuşancıya kadar yaklaşık on dk kaynatılır.
- Kaynamış olan çorbanın altı kapatılarak blendırdan geçirilir ve bir su bardağı süt ilave edilir.
- Haşlanmış olan bezelye, yarım demet dere otu ve bi kutu konserve de suyu hazır olan çorbamıza katılarak çorbamız hazır hale getirilir
. Ben bezelye kullanmadım isteğe bağlı siz kullanabilirsiniz daha çeşitli ve lezzetli olacaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder