Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tam tavuk göğsü veya but etinden de kullanabilirsiniz (sotelik doğranmış)
- 2-3 adet çarliston biber
- Arzu ederseniz yarım adet renkli dolmalık biberlerden (ben turuncu renk kullandım)
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- 1 çay kaşığı kadar pulbiber
- 1 çay kaşığı kadar kekik
- 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
- Tuz
- 200 gr krema
Kremalı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Tavuklar küp küp doğranır.
- Tencere veya tavaya alınır.
- Üzerine sıvı yağ eklenir ve ocağın altı yakılır.
- Tavuklar kavrulmaya başlanır.
- Suyunu salıp çektiğinde ocağın altı kısılır. Tereyağı eklenir.
- Tereyağı tamamen eridiğinde jülyen doğranmış biberler eklenir ve 2-3 dk daha kavrulur.
- Tuz ve baharatlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- En son krema eklenir ve orta ateşte kremasını çekinceye kadar pişirilir. Yaklaşık 15 dakikada yemeğimiz hazırdır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder