20 Aralık 2019 Cuma

Kremalı Tavuk Sote Tarifi

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tam tavuk göğsü veya but etinden de kullanabilirsiniz (sotelik doğranmış)
  • 2-3 adet çarliston biber
  • Arzu ederseniz yarım adet renkli dolmalık biberlerden (ben turuncu renk kullandım)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar pulbiber
  • 1 çay kaşığı kadar kekik
  • 1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 200 gr krema

Kremalı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar küp küp doğranır.
  2. Tencere veya tavaya alınır.
  3. Üzerine sıvı yağ eklenir ve ocağın altı yakılır.
  4. Tavuklar kavrulmaya başlanır.
  5. Suyunu salıp çektiğinde ocağın altı kısılır. Tereyağı eklenir.
  6. Tereyağı tamamen eridiğinde jülyen doğranmış biberler eklenir ve 2-3 dk daha kavrulur.
  7. Tuz ve baharatlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  8. En son krema eklenir ve orta ateşte kremasını çekinceye kadar pişirilir. Yaklaşık 15 dakikada yemeğimiz hazırdır👍
    Afiyet olsun💐💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder