Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
Üzerini bulamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına hamuru için tüm malzemeyi alıp yoğuralım ve hamur kıvamına getirelim. Ardından elle şekil vererek yuvarlak oluşturalım. Sonra irmiğe bulayıp tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış fırınımızı 180 derecede pişirelim.
- Tatlımız pişerken şerbetini yapalım. Bir tencereye şekeri ve suyu alıp kaynatalım kaynayınca altını kapatıp tatlımızın pişmesini bekleyelim ve piştikten sonra tatlımızın üzerine serbest dökülüp çekmesini bekleyin ve çektikten sonra servis tabağına alalım.
- Üzerine dilerseniz hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder