Kreması Kahveli Ganajlı Pasta (Bayılacağınız Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2+çeyrek su bardağı un
- Portakal kabuğu rendesi
Keki ıslatmak için ;
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması için ;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak suda çözdürülmüş nescafe
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Ganajı için;
- 160 gr bitter çikolata
- 1 kutu sıvı krema
Kreması Kahveli Ganajlı Pasta (Bayılacağınız Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra su,süt,sıvı yağ ekleyip tekrar 2-3 dakika çırpıyoruz.
- Ardından kuru malzemeleri ekleyip katı olmayan bir harç elde ediyoruz.
- Harcımızı yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbımıza boşaltıp,175 derece fırında yarım saat kontrollü şekilde pişiriyoruz. (fırından fırına değişiklik gösterebilir)
- Kekimiz pişerken kahveli kreması için vanilya ve yağ hariç kalan malzemeleri ekleyip kıvam alana kadar ocakta pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve yağı ekleyip karıştırıp daha sonra el blenderinden geçirip daha iyi bir kıvam almasını sağlıyoruz.
- Muhallebimiz soğurken pişen kekimizi ıslatmak için 1 su bardağı sütün içine kakao ekleyip kakao parçaları kalmayana kadar çırpıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkan kekimizi ıslatıp,5 dakika kadar dinlendirip muhallebimizi üzerine yayıyoruz.
- Ganajımız için kremayı ocakta ılıtıp (kaynatmıyoruz) içine çikolatalarımızı ekleyip,çikolatalar iyice eriyip kıvam alınca muhallebimizin üzerine döküp pastamızın üzerini düzlüyoruz.
- 1 gece dolapta üzeri kapalı bekletip,dilimleyip servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder