Maklube (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü
- 1 soğan
Kızartma için;
- 2 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 2 adet kabak
Pilavı için;
- 2 su bardağı pirinç
- Tuz, şehriye, tavuk suyu
Salata için;
- Havuç
- 2 domates
- 2 salatalık
- 1 soğan
- Marul, sumak, limon,
- Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi
Maklube (Tavuklu) Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp haşlayalım.
- Pilav için:Pilavımızı yıkayıp ılık tuzlu suda bekletelim. 15 dk kadar, bu sırada yağımızı katıp şehriyemizi kızartalım. Pilavımızı ekleyip bir miktar kavuruyoruz sonra, tavuk suyumuzu katıp tuzu ekliyoruz. (yaklaşık 2, 5 su bardağı su ekledim ben bide tavuğu haşladığımız suyu kullandım. ) Pişirmeye bırakıyoruz.
- Garnitür için: Ben patates patlıcan ve kabağı çorbalık ince doğradım, patlıcanları tuzlu suda beklettim yaklaşık 15 20 dk kadar.
- Sıvı yağda patates patlıcan ve kabağı kızarttım. Sonra hepsini karıştırın
- Daha sonra tenceremize sıvı yağ ve tereyağı kızartıp ince doğranmış soğanımıza kavurup, tavuk göğsünü de ekleyip, kavuruyoruz. Kırmızı biber, tuz, karabiberimizi de katıyoruz.
- Tenceremiz uygunsa kavurduğumuz tavuk göğsünü bastırarak üstüne pilavımızın yarısını iyice bastırıp onunda üstüne kızarttığımız sebzeleri katıp kalan pilavımızı ekliyoruz iyice bastırıp düzeltiyoruz.
- Daha sonra uygun bir kaba ters çevirip yaptığımız salataları etrafına katıp servis ediyoruz .(ben tepsi kullandım )
Salata için ; bütün malzemeleri küp doğrayıp karıştıyoruz.
Havucumuzu da rendeleyip limon tuzla karıştırıp servis edebilirsiniz. İsteğe göre yanına yoğurtta eklenebilir.
Havucumuzu da rendeleyip limon tuzla karıştırıp servis edebilirsiniz. İsteğe göre yanına yoğurtta eklenebilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder