22 Aralık 2019 Pazar

Mantar Sote Yapılışı Tarifi

Mantar Sote Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket mantar (1 kg)
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet çarliston biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Tuz, karabiber ve pul biber

Mantar Sote Yapılışı Tarifi Yapılışı



  1. Mantarların kabuklarını soyup iyice yıkayalım.
  2. Süzüldükten sonra biraz irice doğrayalım.
  3. Geniş bir teflon tencereye yada tavaya tereyağı ve sıvı yağımızı koyalım.
  4. Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya başlayalım.
  5. Mantarlar suyunu çekip hafif kızarmaya dönünce halka halka doğranmış soğanlarımızı, 1 diş sarımsağı ve çarliston biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Soğanlar pembeleşip mantarlar kızarmaya dönünce küp küp doğradığımız domatesleri, tuzu ve baharatlarını da ekleyip domatesler özleşene kadar kavuralım.
  7. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder