Mantar Sote Yapılışı Tarifi
Mantar Sote Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket mantar (1 kg)
- 2 adet kuru soğan
- 4-5 adet çarliston biber
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz, karabiber ve pul biber
Mantar Sote Yapılışı Tarifi Yapılışı
- Mantarların kabuklarını soyup iyice yıkayalım.
- Süzüldükten sonra biraz irice doğrayalım.
- Geniş bir teflon tencereye yada tavaya tereyağı ve sıvı yağımızı koyalım.
- Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya başlayalım.
- Mantarlar suyunu çekip hafif kızarmaya dönünce halka halka doğranmış soğanlarımızı, 1 diş sarımsağı ve çarliston biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar pembeleşip mantarlar kızarmaya dönünce küp küp doğradığımız domatesleri, tuzu ve baharatlarını da ekleyip domatesler özleşene kadar kavuralım.
- Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder