Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Müthiş Sunumuyla Kek Kalıbında Patatesli Börek Tarifi

Müthiş Sunumuyla Kek Kalıbında Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı İçin ;
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, pul biber
Sosu İçin ;
  • Yarım şişe sade soda
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Börek İçin ;
  • 4 adet yufka
  • Çörek otu

Müthiş Sunumuyla Kek Kalıbında Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için ; patatesler bir tencerede haşlanırken ufak ufak doğradığımız soğanı küçük bir ataya atalım ve soğan biraz öldükten sonra salçamızı ekleyelim.
  2. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak bir kapta güzelce ezelim.
  3. Üzerine salçalı sosumuzu ekleyerek daha sonra maydanoz, tuz ve pul biber ekleyelim.
  4. Sosu için ; yumurtalarımızı bir kapta güzelce çırpalım üzerine süt soda ve ayçiçek yağını ekleyelim.
  5. Börek için ; iyice yağladığımız kek kalıbının içerisine biraz çörek otu serpelim.
  6. Daha sonra 1 adet yufkayı kek kalıbına yerleştirelim. Kalan yufkaları ikiye bölelim.
  7. Böldüğümüz yufkaları sosa batırdıktan sonra kek kalıbına yerleştirelim ve üzerine iç harcımızdan ekleyelim.
  8. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
  9. En son yufkayı da koyduktan sonra kalıbın etrafında kalan yufkayı da üzerine kapatalım güzelce ve elimizde kalan sosu böreğimizin üzerine dökelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.
Benim kalıbımın şeklinden dolayı dilimlenmesi çok kolay oldu, tadı ise gerçekten çok güzeldi.
Çok kısa sürede misafirlere şık bir sunum yapmak isteyenler hemen denesinler, afiyet olsun 😊

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?