Nohutlu Havuçlu Ezogelin Pilavı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2, 5 su bardağı su
- 2, 5 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (Damak tadınıza göre)
Nohutlu Havuçlu Ezogelin Pilavı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar, bu pilavı doğaçlama yapmıştım. özbek, türkmen, pakistan pilâvlarından esinlenerek yaptım, ortaya müthiş bir lezzet çıktı. deneyin hak vereceksiniz. buyrun başlayalım;
- Yağları tencereye alıp, piyazlık doğranmış kuru soğanı ve küçük doğranmış sarımsakları pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kimyonu ve rendelenmiş havuçları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Tuzlu suda bekletip, yıkayıp süzdüğümüz pirinç ve bulguru ilave edip, 1 tatlı kaşığı tuz atarak 4-5 dakika kavuralım. Hep aynı yönde karıştıralım, pirinçler kırılmasın.
- Suyunu, tavuk suyunu ve haşlanmış nohutları ekleyelim.
- Karıştırıp, tadına bakarak tuzunu ayarlayıp, kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alıp, kağıt havlu ile kapayıp, 20 dakika demlendirelim. Süre sonunda son kez karıştırarak servis edelim. Servis ederken karabiber çok yakışıyor, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder